Takip Edin

Oyun

Cyberpunk 2077 Yeniden Ertelendi

Yayınlanma tarihi

-

The Witcher efsanesinin yapımcısı olan CD Projekt RED, 16 Nisan 2020 tarihinde karşımıza Cyberpunk 2077 ile çıkacaktı. Ancak CD Projekt RED cephesinden gelen son açıklama ile Cyberpunk 2077 19 Kasım’da çıkacak.

Sevenleri tarafından merakla beklenen açık dünya RPG’si tekrar ertelendi ve 17 Eylül’de çıkması planlanan Cyberpunk 2077‘nin çıkış tarihi 19 Kasım‘a ertelendi.

19 Kasım’a Ertelendi

Cyberpunk 2077’nin Twitter hesabında iki paragraftan oluşan açıklama yapıldı. Bu açıklamanın özetinde oyunu daha iyi hale getirebilmek için bu kararı aldıklarını belirten CD Project Red kurucularından Marcin Iwinski ve şirket yöneticilerinden Adam Badowskiikili ikilisi, oyunun bittiğini ancak bazı hataları düzeltmek ve sorunsuz bir hale getirmek için zamana ihtiyaçları olduğunu ifade etti. Sonuç olarak oyunun 19 Kasım’da çıkması bekleniyor.

Oyunun ikinci kez ertelenmesinin ardından severlerinin aklına oyunun gerçekten bu yıl içerisinde çıkıp çıkamayacağı sorusu yer almaya başladı.

Devamını oku
Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Oyun

Valorant Kıvılcım: 1. Kısım Ne Zaman Bitecek

Yayınlanma tarihi

-

Riot Games’in geçtiğimiz günlerde yeni FPS oyunu Valorant’ı çıkarmasının ardından oyuncuların aklına İlk Battle Pass olan Kıvılcım: 1. Kısım’ın ne zaman sona ereceği sorusu yerleşti.

Valorant, 2 Haziran’da Kıvılcım: 1. Kısım ile başladı. Lansman kampanyalarının bir parçası olarak, Riot Games, oyunculara birtakım kozmetik ödül veren yeni oyun içi ödül sistemi olan Battle Pass ‘ini başlattı.

1.000 Valorant Puanı (VP) olan Premium versiyonu da tercih etseniz bedava olan versiyonu da tercih etseniz BattlePass görevlerini belirli bir süre içinde tamamlamak zorunda olacaksınız.

Valorant’taki Battle Pass Sistemi:

Ajan kontratlarıyla Battle Pass’ler tamamen farklı şeylerdir.

Her bölüm (Kıvılcım) kendi kısımlarına (1. Kısım) ayrılmıştır.

Her kısım ise 10 parçaya bölünmüştür. Her parçada beş tane seçkin ödül bulunurken, bedelsiz ödüllerden bir veya iki tane bulunuyor.

Bu parçada iki tane bedelsiz ödül bulunuyor.

Kıvılcım: Kısım 1 Bitiş Tarihi:

Valorant Tasarımcısı David ‘Milkcow’ Cole, Battle Pass hakkında yazdığı yazıda, her Battle Pass’in yaklaşık iki ayda bir yenileyeceğini açıkladı. Buna göre Kıvılcım: 1. Kısım’ın kesin olmamakla birlikte 2 Ağustos gibi biteceğini düşünüyoruz. Kıvılcım: 2. Kısım’a dair hiçbir açıklama yapılmazken 1. Kısım’ın ardından geleceğini tahmin ediyoruz.

1. Kısım’ı tamamlamak ne kadar sürüyor?

Valorant’ın Gelir Lideri Joe Lee‘ye göre, her Battle Pass’in tamamlanması yaklaşık 100 saat sürüyor. Ancak bu, oyun başına ne kadar XP kazandığınıza bağlı olarak kişiden kişiye değişecektir.

Devamını oku

Oyun

Sadece Epic Games’de olan Satisfactory, Steam’e Geliyor

Yayınlanma tarihi

-

Coffee Stain Studios tarafından geliştirilen, birincil şahıs 3D simülasyon oyunu olan Satisfactory, uzun bir bekleyişin ardından Steam üzerinden de satışa sunulacak.

2019 yılında Epic Games‘e özel olarak piyasa çıkan fabrika simülasyon oyunu Satisfactory‘nin geliştirici ekibi Coffee Stain Studios, geçtiğimiz Şubat ayında oyunun Steam‘e geleceğini duyurmuştu. Aylar süren bekleyişin ardından şirket, oyunun 8 Haziran tarihinde Steam raflarında yerini alacağını duyurdu. Açık dünyayı da içinde barındıran Satisfactory’de oyuncular, yabancı bir gezegeni keşfediyor, bu gezegen üzerindeki hammaddeleri toplayabiliyor ve bu topladıkları hammaddeler ile fabrikalar inşa edip bütün ihtiyaçların üretimini otomatik bir hale getirmeye çalışıyor.

Coffee Stain Studios ekibinden Snutt, “Biliyorum, şu ana kadar Satisfactory’nin Steam’e resmi geliş tarihini açıklayamamış olmamız sinir bozucu bir durum. Neyse ki şimdi buradayız ve 8 Haziran Pazartesi günü kesinlikle oyunu Steam’de yayınlıyoruz ve bu konuda çok heyecanlıyız.” sözleri ile yaşanan gecikme için bir bakıma özür dilemiş oldu. Ayrıca oyunun Steam’e gelişine özel olarak Satisfactory, yüzde 10 indirime de sahip olacak.

Satisfactory, bir süre daha ‘erken erişimde’ kalacak

Oyunun Epic Games’de resmi çıkışının üzerinden neredeyse bir yıl geçmiş olsa da oyun hala ‘erken erişim‘ durumunda. Geliştirici ekibin yaptığı açıklamalara göre bu durum, Steam üzerinde de devam edecek. Coffee Stain Studios’un dediğini göre oyun, ‘oyunun bitmiş olduğunu düşündüklerine kadar‘ erkin erişim aşamasında kalacak. Bu da bize geliştirici ekibin oyuna eklemek istediği şeylerin listesine bakacak olursak, Satisfactory daha uzun süreler erken erişim aşamasında kalacak gibi görünüyor.

Tabi ki oyunun erken erişim durumunda olması ve uzun süre bu erken erişimde kalacak olmasını pek de bir şey ifade etmiyor. Satisfactory, erken erişim hâliyle bile oldukça büyük ve oyunculardan gayet olumlu geri dönüşler almış bir oyun. Ayrıca gelişticrici ekibin yaptığı açıklamalara göre de oyun büyümeye devam edecek. Satisfactory Steam sayfasına ise buradan ulaşabilirsiniz.

Devamını oku

Oyun

Valorant ‘a Yeni Gelecek Olan Ajan Hakkında İpuçları Verilmeye Başlandı

Yayınlanma tarihi

-

Riot Games’in bu sene pazara sürdüğü yeni birincil şahıs nişancı oyunu Valorant’ın kapalı betası bildiğiniz üzere 28 Mayıs tarihinde sona erdi. 2 Haziran’da tüm oyuncular ile buluşacak Valorant’a gelecek olan Ajan Reyna, Riot Games tarafından duyuruldu.

Riot Games‘in bu yıl açıkladığı ve ardından kapalı beta olarak Twitch üzerinden bazı oyunculara sunduğu Valorant, kısa sürede oyuncular tarafından büyük bir ilgi görmüştü. Riot Games kapalı betayı kapatmasıyla beraber oyunun resmi çıkış tarihini 2 Haziran olarak duyurmuştu. Oyunun çıkacağı tarihe kadar boş durmayan Riot, oyuna yeni gelecek ajan olan Reyna‘nın resmi fragmanını yayınladı.

Riot Games, Valorant'a Yeni Gelecek Olan Karakter Hakkında İpuçları Vermeye Başladı

Yeni gelecek ajan Reyna hakkında ipuçları, daha önce Riot Games tarafından kapalı betanın günlük oyuncu ve izlenme verilerini açıkladıkları sırada verilmişti. Bundan kısa süre sonra içerisinde Reyna’nın görsellerinin bulunduğu yeni bir fragman, Valorant’ın resmi Brezilya Twitter hesabı üzerinden yayınlanmaya başladı ve ardından Latin Amerika merkezli Valorant resmi Twitter hesapları tarafından da bu fragmanlar #ReynaIsHere etiketi ile retweetlenmeye başlandı. 

Reyna’nın görüldüğü fragman

Reyna veya Reina olarak yazılabilecek bu yeni ajanın ismi, İspanyolcada ‘Kraliçe‘ anlamına geliyor. Bu ajan gerçek veya takma ismi olabilir fakat fragmanın özellikle Brezilya hesabından paylaşılması ve Brezilya ve Latin Amerika’da çok fazla reklamının yapılması, karakterin kültürel özellikleri hakkında bazı tahminlerde bulunmamızı kolaylaştırıyor. Henüz Reyna karakterinin hangi özelliklere sahip olacağı hakkında resmi bir bilgi yok fakat geçtiğimiz aylarda sızdırılan ‘Sabine‘ adlı karakterin diyaloglarında vampirsel güçlere sahip bir karakterin gelecek olduğu dinlenebiliyordu.

İlk başta yapılan açıklamalara göre Riot Games, Valorant’ı 12 karakterle piyasa sürmeyi planladıklarını belirtmişti ama geçtiğimiz günlerde Geoff Keighley yaptığı röportaj sonucunda bu sayının 11‘e düşürüldüğü söyledi. Bu gelecek olan 11 karakterin sonuncusunu ise oyuncular Valorant’ın çıkış tarihinde öğrenecek. Yayınlanan fragman ve sızdırılan ses dosyaları sayesinde 11. karakterin Sabine veya Reyna olacağı düşünülüyor. Oyunun resmi çıkış tarihi 2 Haziran’a pek bir süre kalmadı. Önümüzdeki Salı günü bütün dünya ile birlikte bu 11. karakterin hangisi olacağını hep beraber göreceğiz.

Devamını oku

POPÜLER BAŞLIKLAR